ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un document prezentat ca fiind al unui angajat Google arată cum acesta se referă la personalități conservatoare din SUA precum Dennis Prager, Ben Shapiro și Jordan Peterson ca „naziști”, informează Washington Examiner.

Documentul, care a fost descoperit de către Project Veritas, un grup care se ocupă cu studierea impactului marilor companii media asupra libertății de exprimare, pare să arate un membru al unui grup din interiorul Google intitulat „Transparență și etică” sugerând că anumite persoane precum Prager, Shapiro și Peterson ar trebui să fi eliminate din „sugestiile” pe care le face Google.

„Azi suntem la 1 sau 2 pași de naziști, dacă luăm în considerare că PragerU, Jordan Peterson, Ben Shapiro și alții sunt naziști care folosesc fluierul de câini menționat în pasul 1. Pot accepta aceste recomandări indiferent de conținutul pe care-l privesc și am înregistrat mii de utilizatori de internet care au împărtășit aceeași experiență”, se arată în email.

„Nu cred că identificare corectă a conținutului de extremă dreaptă este peste puterile noastre. Dar dacă este, de ce să nu folosim sugestia lui Meredith de a dezactiva opțiunea de sugestii? Acesta ar putea fi un pas semnificativ în termeni de încredere a utilizatorilor”, sună continuarea.

Ben Shapiro cât și Dennis Prager sunt etnici evrei, iar unul dintre partenerii cei mai apropiați ai profesorului canadian Jordan Peterson este și el evreu, este vorba despre Dave Rubin.

PragerU este o platformă conservatoare americană, de mare succes pe youtube, fondată de către gânditorul Dennis Prager, care a fost și în România, unde a vorbit la Cluj și la București. „Fluierul de câini” este un termen folosit în politica americană pentru a sugera că o persoană transmite, de fapt, mesaje codate în ceea ce vorbește.

Scrisoarea vine la două zile după ce Project Veritas a publicat dezvăluirile unui personaj din interiorul Google despre părtinirea politică pe care o are această organizație.  Unul dintre angajații Google este filmat cu camera ascunsă în timp ce arată cum compania manipulează sugestiile de căutare, în funcție de politică.
 
În replică, google a precizat că nu are nicio preferință politică, dar afirmația rămâne în dubiu după ce aceeași organizație a eliminat documentarul Project Veritas de pe Youtube, platformă media pe care o controlează.

Documentarul despre părtinirea politică a Google poate fi văzut aici.