ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Unsprezece dintre cele 13 persoane aflate la bordul elicopterului care s-a prăbușit vineri, în largul coastei vestice a Norvegiei, au fost găsite moarte, relatează AFP și Reuters, citându-i pe salvatori.

Căutările pentru descoperirea celorlalte două persoane continuă, a declarat un purtător de cuvânt al salvatorilor.

Elicopterul, un aparat de tip Super Puma care s-a prăbușit în imediata apropiere a coastei vestice a Norvegiei, în timp ce se întorcea de pe o platformă petrolieră, avea la bord 11 norvegieni, un britanic și un italian, a anunțat Centrul de coordonare a operațiunilor de salvare din sudul Norvegiei de la Sola, citat de Agerpres.

"Rotorul cu elice a fost descoperit, în timp ce alte părți din elicopter se află la 6-7 metri sub apă", a spus Anders Bang Andersen, din cadrul Centrului de coordonare a operațiunilor de salvare din sudul Norvegiei.

Elicopterul prăbușit este un model Eurocopter EC225, fiind operat de firma CHC Helicopter Service, potrivit Autorității aviatice civile din Norvegia.

În 2012, la acest model s-au găsit erori la cutia de viteze, având restricții de zbor în 2012 și 2013.