ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Reclamanții susțin, în cele 325 de pagini ale documentului prin care a fost intentat procesul, că această companie a vândut în tot acest timp apă de la robinet purificată, nu apa de izvor „care simbolizează puritate și înaltă calitate, impunând prețuri premium”. 

Compania Nestle este acuzată că a vândut apă de la robinet, în valoare de 900 de milioane de dolari pe an, în ultimii 10 ani, încât izvorul din care susține compania că a  îmbuteliat apa, ar fi secat cu 50 de ani în urmă. De asemenea, este susținut în dosar că izvorul Poland Spring a secat în urmă cu 50 de ani, potrivit wsj.com.

Nestle a respins acuzațiile, declarând că: „Acuzațiile aduse nu au nicio bază reală și că sunt doar o încercare de a manipula sistemul legal pentru câștiguri personale. Poland Spring este 100% apă de izvor”.

Poland Spring a fost obiectul unui alt proces în anul 2003, în Connecticut. Acele acuzații susțineau că specialiști angajați de Nestle au găsit o cale de a ocoli legea, și că izvorul este situat deasupra unei foste ghene de gunoi și sub un sit unde erau depozitate ilegal excremente umane.
 
Vânzările companiei Nestle România, unul dintre principalii jucători cu operațiuni de producție, import și distribuție de produse alimentare și băuturi, a realizat, în 2016, vânzări de 750 milioane lei, în creștere cu 13%, comparativ cu anul trecut, potrivit lui Herve de Froment, CEO Nestle România.

În prezent, portofoliul Nestle România este format dintr-o gamă largă și diversificată de produse. Dintre acestea, napolitanele JOE și Nesquik, specialitățile NESCAFE 3in1, muștarul Maggi sunt produse în România. 

În anul 2006, Grupul Nestle a achiziționat la nivel regional compania grecească Delta Ice Cream. În România, acesta a devenit Nestle Ice Cream România.

Din portofoliul Nestle România fac parte brandurile: Nescafe, Nesquik, Nespresso, Joe, KitKat, Lion, Maggi, Nirvana, Aloma, Friskies, Nestle Fitness.