ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un judecător de la Curtea Supremă de stat din districutul Orleans a ordonat spitalului general Rochester să administreze un tratament experimental anti COVID unui pacient aflat la terapie intensivă, potrivit site-ului Democrat&Chronicle. 
 
Judecătorul Frank Caruso a ordonat zilele trecute ca medicii să înceapă administrarea de ivermectină pacientei, o femeie în vârstă de 65 de ani, din Albion. Aceasta a fost testată pozitiv la COVID-19 pe 7 ianuarie și a fost internată la Spitalul General Rochester pe 12 ianuarie, deoarece starea ei s-a agravat. Până pe 17 ianuarie a fost transferată la terapie intensivă.

Medicii au anunțat familia că are șanse de supraviețuire de 40%, potrivit documentelor prezentate în instanță.

Soțul pacientei și fiica sa au cerut medicilor spitalului să administreze medicamentul experimental, dar cererea a fost refuzată, conform documentelor instanței.

Ulterior, medicul personal i-a prescris medicamentul și i s-a administrat prima doză de ivermectină pe 20 ianuarie.

„În decurs de 12 ore, starea ei s-a îmbunătățit, ceea ce înseamnă că plămânii ei expulzau dioxidul de carbon”, potrivit documentelor instanței. 
 
Tratamentul prescris de medic a constat în administrarea unor doze suplimentare la fiecare două zile, iar judecătorul Caruso a dispus ca acest tratament să continue până când problema va fi examinată la o audiere oficială.

Ivermectina este aprobată în SUA sub formă de tablete pentru tratarea viermilor paraziți, precum și ca soluție topică pentru tratarea paraziților externi. Medicamentul este, de asemenea, utilizat pentru a trata afecțiuni similare la animale.

Ivermectina a fost susținută ca un tratament alternativ COVID-19, dar nu este aprobat pentru prevenirea sau tratamentul COVID-19 nici de către Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente, nici de către Institutele Naționale de Sănătate.

Creșterea interesului pentru tratamentul alternativ a crescut de când utilizarea acestuia a fost susținută în timpul unei ședințe a Senatului, anul trecut.  În timpul audierilor, Dr. Pierre Kory, specialist în îngrijiri pulmonare la Centrul Medical Aurora St Luke din Milwaukee, a descris ivermectina ca un „medicament minune” cu agenți antivirali și anti-inflamatori puternici.