ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un jurnalist britanic explică, în pagina de bloguri a publicației Huffington Post, de ce românii ar trebui să fie mândri de ceea ce s-a petrecut în țara lor în decembrie 1989.

Într-un comentariu intitulat „A fost Revoluția română, de la Crăciunul lui 1989, un fals?”, Rupert Wolfe-Murray explică aproape ca la școală ce înseamnă o revoluție și ce este o lovitură de stat, pornind de la comentariile pe marginea evenimentelor din decembrie 89 din România, care îl descumpănesc, scrie mariustuca.ro.

Rememorând momentele care au dus la căderea regimului dictatorial al lui Nicolae Ceaușescu, autorul explică diferența dintre Revoluția din România și schimbările de regim din celelalte țări din Estul și Centrul Europei, care au fost mult mai pașnice și au marcat sfârșitul Războiului Rece.
 
„În România, în schimb, a fost un haos real și mii de oameni au fost uciși în schimburile de focuri”, scrie autorul, care adaugă:”Problema este că mulți români cred azi că Revoluția nu a fost una autentică, ci o lovitură de stat”. „Ei se simt trădați de Revoluție, căci guvernele post-1989 au eșuat în îmbunătățirea stării economiei și scoaterea populației din zona pragului sărăciei”, scrie el.


Articolul integral poate fi citit AICI.