ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un nou partid înființat în Suedia,  Alternative for Sweden (AfS), a lansat un clip publicitar pe YouTube, de strângere de fonduri, în care face un apel la America și la sutele de milioane de americani care au votat cu Donald Trump, pentru ca Suedia să fie salvată de haosul provocat de politica pro imigrație.


Partidul „Alternativa pentru Suedia” a fost fondat acum câteva săptămâni de Gustav Kasselstrand, fost membru al Partidului Democrat din Suedia, potrivit site-ului voiceofeurope.

„Suedia era una dintre cele mai sigure țări din lume, societatea suedeză era caracterizată de unitatea ei și de încrederea în ea”. Acum, acea societate a dispărut”, se spune în apelul postat pe Youtube, în care sunt identificate și motivele acestei stări de fapt: „imigrația în masă din lumea a treia”, „corectitudinea politică otrăvitoare” și „un establishment corupt”.  Mai mult, autorii apelului spun că  Suedia a fost „sprijinită pentru a se prăbuși”,  iar suedezii sunt pe cale de a deveni o minoritate în propria lor țară.

Prin urmare, AfS își propune un singur obiectiv: „să oprească nebunia și să salveze Suedia”.

Pe site-ul său, formațiunea spune că vrea să mobilizeze „mișcări similare și alegători din întreaga lume” și  că speră că mulți vor contribui la finanțarea campaniei electorale a partidului pentru alegerile din Suedia , din 9 septembrie. Acest mesaj este însă însoțit și de un „apel la acțiune pentru patrioții din întreaga lume”, pentru a ajuta AfS să salveze „țara iubită” de la distrugere și haos.

Primul videoclip al campaniei de strângere de fonduri vizează SUA, unde milioane de alegători americani, denumiți „majoritatea tăcută”, „au schimbat cursul națiunii” aducându-l la putere pe Donald Trump. Voturile americanilor pentru Trump sunt prezentate în film prin victoria asupra „unui establishment corupt”, reprezentat de o imagine a lui Hillary Clinton.

„Donald Trump avea dreptate când, în cadrul unei conferințe de presă comune cu premierul suedez, afirma că „imigrația a provocat, cu siguranță, unele probleme în Suedia”, a spus Kasselstrand în comunicatul de presă, convins că mulți vor dori să contribuie la intrarea formațiunii sale în parlamentul suedez la aceste alegeri.

În 2017, premierul suedez Stefan Löfven califica drept „iresponsabilă” afirmația președintelui Trump potrivit căreia  Suedia are probleme cu criminalitatea din cauza politicii privind imigrația, acuzându-l pe liderul american că îi defăimează țara. Ultimul an, marcat de un atentat sângeros în centrul capitalei suedeze și de violențele comise în cartierul Rinkeby, o zonă locuită in special de imigranți, l-a determinat pe premierul suedez să-și nuanțeze poziția și să înceapă să gândească precum președintele american.