ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marea Britanie este una dintre țările europene unde se practică adopția forțată. Cel mai cunoscut caz în România este cel al lui Florin Barbu, căruia i-a fost luat copilul și dat spre adopție unui cuplu de homosexuali.

Social Service - Protecția Copilului din Marea Britanie are permisiunea să ia copiii de lângă părinții pe care-i acuză că nu le oferă o educație adecvată.

RT a difuzat, nu cu mult timp în urmă, un documentar pe această temă, aducând în prim-plan cazul disperat al unui pianist rus de talie internațională, Eugene Lukjanenko. După difuzarea filmului, Eugene a pierdut dreptul de a-și vedea fiul și este în pericol de a fi arestat pentru că a făcut public cazul său, atât la televiziune, cât și printr-o campanie pe Facebook.

"Ne-au luat interviu mie și fiului meu, care ducea o viață frumoasă. Cânta la pian, mergea la o școală rusă, totul era bine. Au fost pur și simplu speriați că Rusia va arăta lumii ce se întâmplă cu fiul meu meu. Ei mi-au luat fiul și acum nu pot să-l văd. Copilul meu va sta într-o casă de asistență maternală până la vârsta de 18 ani. În opinia mea nu există nici o justificare pentru ce i-au făcut! ", spune pianistul.

Eugene Lukjanenko este un pianist rus de talie internațională, muzica lui fiind disponibilă pentru iubitorii de muzică clasică pe toate site-urile de specialitate, unde apare sub numele Evgeny Soifertis. Fiul lui Eugene, în vârstă de 13 ani, este cetățean olandez. Băiatul a fost luat cu forța de lângă tatăl său de către Protecția Copilului din Marea Britanie, în urma unor acuzații false, anulate ulterior de instanță.

Eugene a studiat la Conservatorul din Moscova, a participat la numeroase concursuri internaționale din întreaga lume. A fost invitat în Olanda pentru concerte, unde s-a și stabilit pentru șase ani, obținând cetățenia olandeză. După o căsătorie eșuată, aflat într-o vizită în Thailanda a cunoscut o tânără, care l-a anunțat, după o vreme, pe email că va deveni tată.

Timp de trei ani și-a vizitat de mai multe ori copilul în Thailanda, după care părinții au decis de comun acord ca J.C. să-și urmeze tatăl în comitatul Kent din Marea Britanie, pentru o viață mai bună și plină de oportunități pentru fiul său. J.C. s-a integrat perfect în noua lui țară, unde a învățat pianul alături de tatăl lui, absolvind cursurile unei școli de limba rusă, pe lângă școala obligatorie în limba engleză.

Problemele au început într-o zi nefastă de vară, când Eugene l-a lăsat singur acasă, pentru patru ore, pe copil, care avea 9 ani și 7 luni (legea permite să îți lași copilul singur acasă, în siguranță). Copilul vecinilor englezi a sărit gardul, să se joace cu J.C. Fascinat de insecte, a luat o lupă, căutând, împreună cu tovarășul de joacă, viețuitoare prin grădină. Și cum cu o lupă poți da foc la iarbă, acest lucru s-a și întâmplat, vecinii au chemat pompierii, care au alertat serviciile sociale. Eugene a fost arestat, iar J.C. a fost luat de Protecția copilului pentru 72 de ore.

O lună mai târziu, când toate păreau că reintră în normal, printr-o hotărâre judecătorească Eugene este acuzat de neglijență, iar J.C. dus în plasament, unde a și rămas timp de 15 luni, timp în care Eugene nu a încetat, prin toate mijloacele legale, să-l readucă acasă.

Acuzațiile de neglijență aduse tatălui s-au dovedit a fi nefondate. Dar J.C. nu mai era același copil, dintr-un băiat sensibil - pianist, artist și poet - devenise obsedat de jocuri pe calculator, pline de violență.

Supărat, tatăl i-a parolat computerul, băiatul a devenit agresiv, zi în care J.C. fost luat din nou de lângă tatăl lui și dus în plasament, împotriva voinței sale. Copilului i s-a spus că, până la vârsta de 18 ani, nu se va putea reîntoarce acasă și că-l poate vedea pe tatăl său timp de 6 ore pe an, potrivit rodiagnusdei.wordpress.com.

Actualmente, Eugene Lukjanenko este dat în judecată pentru că a făcut public cazul și riscă să fie arestat. A făcut petiții peste petiții, a fost, pentru 16 zile, în greva foamei în fața Consiliului European, a trimis scrisori către toți oficialii, către autoritățile din Olanda și Anglia, în speranța că cineva poate interveni și-l va ajuta să-și reîntregească familia.
 
La ultima întâlnire, tatăl i-a spus copilului că nu va renunța niciodată la el și că o vor lua de la capăt atunci când va reveni acasă. În acel moment, cei de la Protecția Copilului au întrerupt vizita. J.C. a fost rece, distant și, deși a primit Biblia pe care i-a adus-o, i-a mărturisit că el nu mai crede în Dumnezeu.

Eugene nu știe unde locuiește copilul său, la ce școală merge, cum se descurcă cu lecțiile, dacă are nevoie de ajutor, nu știe dacă este sănătos. Pe 26 octombrie, Eugene Likjanenko se va prezenta în fața tribunalului să-și afle sentința.