ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un preot catolic din Franța a comparat victimele din sala de concerte Bataclan, unde evolua trupa rock Eagles of Death Metal, cu autorii atentatelor de la Paris.

Astfel, preotul catolic Hervé Benoît, de la o parohie din Lyon, a afirmat că spectatorii de la concertul trupei Eagles of Death Metal erau "morți din punct de vedere spiritual, iar asasinii, frații lor siamezi".

"Atât în cazul participanților la concert, cât și al teroriștilor, avem de-a face cu aceeași demolare a valorilor, aceeași amnezie, același infantilism, aceeași incultură. .. Unii erau hrăniți forțat cu valori creștine interpretate în mod nebunesc: toleranță, relativism, universalism, hedonism... Ceilalți, hrăniți cu valori musulmane devenite și mai nebunești în contactul cu modernitatea: intoleranță, dogmatism, cosmopolitismul urii...", a declarat preotul într-un editorial publicat pe site-ul Riposte-catholique.fr., conform Mediafax

"Nu este vorba de o revenire la Evul Mediu (...), este vorba de postmodernism în absurditatea sa. Este drama umanismului ateu, care îl iubește pe diavol, care iubește moartea, violența și care ...îi omoară! (...) 130 de morți, este groaznic! Dar 600 de morți ce înseamnă? Este cifra avorturilor făcute în Franța într-o singură zi. Unde este adevărata oroare?!", a mai adăugat preotul.

Editorialul dur al preotului catolic a fost criticat în Franța, inclusiv de cardinalul Philippe Barbarin, Arhiepiscopul de Lyon.

"Cardinalul s-a declarat consternat de acest text, foarte ofensiv și neașteptat din partea unui preot", au declarat persoane din anturajul Arhiepiscopului de Lyon citate de revista L'Express.

Unul dintre cele mai sângeroase atentate teroriste din istoria Franței a avut loc pe 13 noiembrie în sala de concerte Bataclan din Paris, unde au fost omorât 89 de persoane. 

Alte zeci de persoane au fost ucise la terase și restaurante din Paris în urma mai multor atentate comise de teoriști.

În total, 130 de persoane au fost ucise în atentatele revendicate de rețeaua teroristă Stat Islamic.