ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ostilitatea împotriva comunității musulmane din Franța e un fenomen în creștere, iar incidentele se înmulțesc.

O înregistrare în care un chef din restaurantul Le Cenacle, din Tremblay-en-France, local aflat în ghidul Michelin, refuză să servească mai multe femei musulmane, motivând că „toți musulmanii sunt teroriști", a făcut înconjurul Internetului, potrivit The Independent.

În înregistrare poate fi auzit chef-ul restaurantului, care le spune femeilor: „Teroriștii sunt musulmani și toți musulmanii sunt teroriști. Recent au ucis un preot".

În final, li se comunică să părăsească localul iar replica lor e „nici o problemă, plecăm".

După ce a fost intervievat de poliție, angajatul restaurantului a declarat pentru presa franceză că regretă cele întâmplate, dar a avut un prieten care a murit în atentatul de la Bataclan și acesta este motivul pentru care a reacționat așa, potrivit ziare.com.

„Nu cred cu adevărat lucrurile pe care le-am spus, comentariile mele nu au reflectat ceea ce cred cu adevărat", a spus el.

În acest weekend, membrii comunității locale musulmane s-au adunat în fata restaurantului, solicitând ca bucătarul să-și ceară scuze, unii dintre ei cerând boicotarea localului.