ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cutremurele care au afectat centrul Italiei în ultimele două luni ar putea continua, într-un efect de domino devastator, prin care un seism major duce la un altul de-a lungul sistemului de falii din Apenini, a avertizat duminică un seismolog italian.

Un seism cu magnitudinea 6,5 s-a produs duminică în aceeași regiune unde, pe 24 august, un cutremur cu magnitudinea 6,2 a provocat moartea a 297 de persoane, dintre care 11 români. Din august până duminică s-au înregistrat mii de seisme mici în zonă, inclusiv unul cu magnitudinea 6,1, miercuri.

Cel mai recent cutremur nu a provocat decese, dar a fost cel mai puternic înregistrat din 1980 în Italia, una dintre țările cu cea mai intensă activitate seismică.

Gianluca Valensise, seismolog la Institutul Național italian de Geofizică și Vulcanologie, a declarat că există o "legături geodinamică” între seismul din august și cele care au urmat, potrivit News.ro.