ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un sondaj realizat de Washington Post-ABC News arată că sprijinul pentru candidatul republican la președinția SUA Donald Trump a scăzut dramatic la 39% de la 46% cât avea luna trecută. Donald Trump a denunțat sondajul ca fiind unul „foarte necinstit”, relatează Agerpres.

De asemenea, același sondaj arată că sprijinul pentru adversara sa, Hillary Clinton, candidatul democrat prezumtiv, crește de la 44% luna trecută la 51% în aceasta lună, oferindu-i lui Clinton cel mai mare avans într-un sondaj Washington Post-ABC de la sfârșitul anului trecut.

Donald Trump a reacționat la sondaj pe Twitter, spunând că eșantionul de persoane intervievate a fost „puternic democrat" și calificând sondajul drept ”o rușine".

Circa doi din trei americani sunt de părere că Donald Trump nu este calificat să conducă națiunea, potrivit sondajului. Majorități similare declară că ideea ca el să fie președinte le provoacă anxietate și comentariile sale despre femei, minorități și musulmani arată o prejudecată nedreaptă.

Totodată, sondajul arată de asemenea punctele slabe ale lui Hillary Clinton, subliniind ceea ce afirmă Washington Post drept lipsa de popularitate istorică" a candidaților celor două partide majore.

O majoritate mai mică dar semnificativă de persoane chestionate dezaprobă modul în care Hillary Clinton a manipulat întrebările cu privire la utilizarea de către ea a unui server de e-mail personal în timp ce era secretar de stat. Jumătate dintre persoanele chestionate au spus că sunt îngrijorate de perspectiva unei președinții Clinton.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1.001 persoane între 20 și 23 iunie și are o marjă de eroare de 3,5%, adaugă DPA.