ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Reprezentanții Ungariei și-au folosit dreptul de veto pentru a bloca o rezoluție propusă de Guvernul Olandei la Consiliul Uniunii Europene de săptămâna trecută, prin care i s-ar fi cerut Comisiei Europene să ia măsuri împotriva "homofobiei", pentru promovarea măsurilor pentru  a asigura accesul persoanelor LGBT la căsătorii și adopții de copii, precum și pentru colectarea datelor despre tratamentul persoanelor LGBT de la cetățeni.

Rezoluția a strâns acordul majorității țărilor membre, cu excepția Ungariei. Dacă inițial, Letonia, Lituania și Polonia s-au opus și ele, între timp, acestea și-au retras obiecțiile.

Ungaria și-a folosit dreptul de veto în aceeași zi în care a blocat și întelegerea cu Turcia pe tema crizei migranților.

Guvernul Viktor Orban a precizat că "Ungaria nu este în măsură să fie de acord cu lista de acțiuni propuse pentru a avansa egalitatea în drepturi pentru persoanele LGBTI".
 
Olanda deține președinția Uniunii Europene.