ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un document adoptat de Consiliul Uniunii Europene permite statelor membre să interzică sau să adopte culturile de organisme modificate genetic(OMG).

Dacă în România, lobby-ul companiilor producătoare de OMG au reuşit să-i influenţeze pe parlamentarii români, în alte ţări situaţia este complet diferită.

Nu departe de noi, în Ungaria, Ministerul Dezvoltării Rurale a anunţat că a distrus aproape 500 de hectare de culturi de porumb, despre care autorităţie au aflat că au fost însămânţate cu seminţe modificate genetic.

Anunţul a fost făcut de către Lajos Bognar, secretar adjunct al Ministerului Dezvoltării Rurale din ţara vecină. În timpul investigaţiei, autorităţile au descoperit că printre seminţele folosite erau şi ce le Pioneer de la Monsanto, de care găsim şi în România.

Autorităţile susţin că au indicii că seminţele modificate genetic au folosite pe o suprafaţă mult mai întinsă şi caută să eradicheze acest fenomen.