ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul maghiar, Viktor Orban, a declarat că Guvernele care nu sunt în stare să accepte faptul că oamenii se opun migrației, vor fi măturate de la putere, informează agenția MTI, citată de Agerpres.

„Aceasta se întâmplă acum în Europa, pas cu pas. De fapt, la fel s-a întâmplat și în Statele Unite”, a declarat Orban la postul public de radio, referindu-se la alegerea lui Donald Trump în funcția de președinte al SUA.

Orban a salutat o decizie a Curții Constituționale potrivit căreia poate revizui măsurile Uniunii Europene pentru a evalua dacă acestea încalcă suveranitatea Ungariei sau aduc atingere identității sale. Orban a spus că decizia curții îi va fi de „imens ajutor” în „lupta cu Bruxellesul” pe tema migrației.

Curtea Constituțională a decis tranșant că, pornind de la Constituție, guvernul are dreptul și obligația să protejeze identitatea națională și constituțională a țării și interesele de bază, a spus Orban. „Nimeni în afară de noi nu poate decide alături de cine (dorim) să trăim”, a mai declarat prim-ministrul ungar.