ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ungaria a început construirea celei de-a doua linii a gardului de la frontiera sa cu Serbia, a indicat luni un purtător de cuvânt al guvernului ungar, citat de Agerpres.

Un gard din sârmă ghimpată a fost deja ridicat în 2015, când Ungaria figura pe principala rută terestră a sutelor de mii de migranți și refugiați, mulți dintre ei plecați din cauza războiului din Siria.

Stâlpii pentru cea de-a doua linie a gardului sunt deja în apropiere de stația de frontieră Kelebia și materiale de construcție au fost transportate în diferite zone de graniță.

Cu toate că presiunea la granița ungară este departe de cea care a existat în momentul de vârf al crizei migrației în 2015, patrulele de frontieră împiedică încă zilnic sute de migranți să treacă ilegal frontiera și escortează zeci de străini care au reușit să pătrundă în Ungaria, potrivit surse ale guvernului.

Construirea gardului, ce va exacerba probabil criticile la adresa Budapestei din partea unor parteneri ai săi din cadrul Uniunii Europene, va fi începută imediat ce va permite vremea și va fi finalizată până la sfârșitul primăverii.

Gardul de sârmă ghimpată construit de Ungaria de-a lungul frontierelor sale cu Serbia și Croația a redus substanțial afluxul de migranți care încercau să intre în această țară pentru a pleca apoi spre alte state din vestul Europei, comentează Reuters.