ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ungaria adoptă noi măsuri menite să stăvilească valul de imigranți care ajung în Europa, și pe care premierul Orban îl consideră „un atac” asupra granițelor.


Fluxul de imigranți care sosesc în Ungaria a cunoscut o încetinire, dar nu s-a încheiat, a avertizat marți premierul ungar Viktor Orban, cu prilejul depunerii jurământului, la Budapesta, de către un nou contingent de poliție de frontieră.

„Încă ne aflăm sub atac”, a spus Orban, care susține că presiunile asupra granițelor Ungariei nu vor înceta nici în următorii ani din cauză că milioane de oameni se pregătesc din nou să pornească în căutarea unei vieți mai bune. El a subliniat si că Ungaria nu se poate baza decât „pe ea însăși" și nu poate conta pe Uniunea Europeană.

Criza imigrației nu se va încheia până când nu vor fi eliminate cauzele acesteia, a mai declarat Viktor Orban, pentru a conchide că acest subiect "va rămâne pe agendă până când va fi recunoscut peste tot faptul că imigrația este un cal troian al terorismului".

Aceste afirmații ale premierului ungar survin în contextul în care tot marți Parlamentul ungar a adoptat cu o largă majoritate reintroducerea detenției sistematice a tuturor migranților care intră în țară, o măsură eliminată în 2013 la presiunea UE și Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiați (UNHCR). Noua lege, adoptată cu o majoritate zdrobitoare, prevede că imigranții vor fi plasați în „zone de tranzit” la frontierele sârbă și croată, unde vor fi deținuți în așteptarea unei decizii definitive privind solicitarea lor de azil.

Măsura se va aplica atât noilor veniți cât și solicitanților de azil care se află deja pe teritoriul ungar, care în februarie erau în număr de 586.