ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Budapesta nu rămâne impasibilă in fața persecuțiilor pe care le suportă creștinii din Orientul Mijliociu. Așa promit autoritățile ungare, care au anunțat că vor să sprijine  organizațiile de combatere a persecuțiilor împotriva creștinilor, acum, în vremuri în care acestea au devenit mai răspândite decât în vremea lui Nero.

Ungaria vrea să devină un centru și un susținător al organizațiilor de combatere a persecuțiilor împotriva creștinilor, a declarat secretarul de stat ungar pentru resurse umane, Bence Retvari, în cadrul unei conferințe internaționale consacrate persecuțiilor anticreștine din lume care a avut loc vineri la Budapesta, transmite MTI, potrivit agerpres.
 
Persecuțiile împotriva creștinilor sunt mai răspândite în lume decât pe vremea împăratului Nero, patru cincimi din cei persecutați din motive religioase fiind creștini, a notat Retvari, care a făcut apel la participanții la conferință să adopte un plan de acțiune pentru a-i ajuta pe creștinii persecutați.

Acesta spune ca lideri religioși din Orientul Mijlociu au cerut democrațiilor occidentale să-i ajute pe creștinii persecutați din această regiune a lumii oferindu-le mai curând ajutor umanitar și nu primindu-i în țările lor.

Parlamentul ungar a adoptat o rezoluție ce condamnă persecutarea creștinilor și activitățile grupării Stat Islamic și cere Tribunalului Penal Internațional să califice drept genocid persecuțiile împotriva creștinilor din Orientul Mijlociu, amintesc agentiile de presa . Ungaria se pregătește totodată să lanseze o expoziție itinerantă prin Europa având ca subiect persecuțiile anticreștine, a adăugat Retvari.

Tamas Torok, șeful noului departament guvernamental ungar pentru ajutorarea creștinilor persecutați, înființat în septembrie, a subliniat la rândul său că în Orientul Mijlociu cultura creștină este supusă distrugerii, iar numărul atacurilor teroriste cu motivație religioasă este în creștere și pe teritoriul Uniunii Europene. Tamas Torok a mai remarcat că, în momentul de față, Europa nu este unită în combaterea persecuțiilor anticreștine și a precizat că obiectivul departamentului său este de a coopera cu Ministerul de Externe, bisericile, grupurile civile, ONU, Tribunalul Penal Internațional și Parlamentul European în aceste probleme.