ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce în urmă cu două săptămâni, ministrul de externe al Ungariei declara la București că țara sa nu are în vedere construirea unui gard la granița cu România decât dacă nu va avea încotro, iată că lucrurile s-au schimbat între timp.

Janos Lazar, șeful de cabinet al lui Viktor Orban, a declarat că Ungaria va construi un gard la frontiera cu România deoarece migrația va reîncepe la primăvară și riscă să pună presiune asupra granițelor.

"Migrația va reîncepe din primăvară și probabil că vor fi exercitate presiuni asupra frontierelor noastre. Trebuie să fim pregătiți pentru acest lucru și pentru a construi gard la frontiera cu România", a subliniat Janos Lazar, conform The Wall Street Journal.

"Anul 2016 va fi unul greu în materie de imigrație ilegală. Suntem supuși presiunilor și securitatea țării este amenințată", a spus Lazar.

Gardul de la granița cu România ar fi al treilea de acest fel ridicat de Ungaria, după cele de la granițele cu Serbia și Croația, ridicate anul trecut.