ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marile companii multinaționale precum Facebook, Google sau Amazon s-ar putea vedea obligate să facă publice informațiile cu privire la încasările și taxele plătite pe teritoriul statelor Uniunii Europene.

Publicația The Guardian anunță că ar putea fi propusă o lege în direcția aceasta, cu scopul de a obliga cele mai mari companii din lume să publice toate aranjamentele fiscale cu guvernele UE. The Guardian citează de asemenea, trei oficiali europeni care s-ar afla la curent cu propunerea, aflată încă în faza de evaluare. Aceștia susțin că inițiativa se bucură de sprijinul președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Junker.

„Legislatorii finalizează deocamdată munca de evaluare a impactului. Cel mai probabil, o formă de inițiativă legislativă va fi anunțată la începutul lunii aprilie și va fi disponibilă consultării de către statele membre” a declarat una dintre surse. Proiectul ar urma sa fie prezentat pe 12 aprilie, iar pentru a fi adoptat este nevoie de acordul celor 28 de state membre UE.