ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Studenții și personalul de la Universitatea de Vest din Ontario, Canada, vor trebui să aibă cel puțin trei doze de vaccin pentru a putea rămâne în campus în noul an universitar, relatează tnc.news

Universitatea a reintrodus și obligativitatea purtării măștilor, care a fost suspendată în perioada de vară.

Universitatea din London, Ontario, și-a actualizat luni în tăcere politica privind vaccinurile, cu peste două săptămâni înainte de începerea cursurilor.

Universitatea de Vest, numită oficial University of Western Ontario, pare a fi prima universitate canadiană care a impus cerința „boosterelor” (dozele de rapel) pentru comunitatea mai largă din campus. Universitatea din Toronto cere ca studenții care vor locui în reședințele din campus să aibă făcute dozele de rapel.

Mai mulți studenți din campus au confirmat pentru True North că nu au primit nicio notificare oficială cu privire la modificarea politicii, care este ascunsă într-un link de pe o pagină care nu mai fusese actualizată de mai bine de o lună. Buletinul informativ al universității a anunțat noua politică luni după-amiază, după ce True North a trimis o solicitare de comentarii.

Pagina, o actualizare privind Covid din 21 iulie din partea administrației universității, promitea „o actualizare a politicii și a tuturor măsurilor privind sănătatea și siguranța pentru semestrul academic de toamnă din săptămâna 8 august”. De la data publicării, nu fusese făcută nicio actualizare, nici cu privire la noua politică privind vaccinările, care este datată 22 august 2022.

Politica anterioară a Western University prevedea ca toți studenții, personalul și vizitatorii din campus să fie vaccinați cu două doze.

Această politică rămâne în vigoare până la 1 octombrie, când intră în vigoare cerința referitoare la rapeluri. Chiar și vizitatorilor în campus li se va cere să aibă cel puțin trei doze.

Noua politică elimină orice mențiune referitoare la termenul „complet vaccinat”.

Rata primirii rapelurilor în Canada a fost în general scăzută, în special în rândul tinerilor. Conform celor mai recente date, doar 36,39% dintre tinerii cu vârste între 18-29 de ani au primit trei doze sau mai multe, rata scăzând la 19,27% în cazul celor între 12 și 17 ani.

În cadrul politicii, Western precizează că va oferi o „perioadă de grație” pentru studenții care nu sunt eligibili pentru un rapel în funcție de momentul în care au primit a doua doză, dar va fi necesară primirea booster-ului „în termen de 14 zile de la momentul în care au devenit eligibili”.

Fanshawe College, un mare colegiu public tot din London, a anunțat săptămâna trecută că va renunța cu totul la obligativitatea vaccinării.

Un administrator de la Western University a spus că decizia se referă la „siguranță”.

„Această decizie sprijină siguranța studenților, angajaților și a comunității noastre, cu scopul de a menține interacțiunile în persoană. După cum a arătat ultimul an universitar, comunitatea noastră din campus a fost de acord cu politica privind purtarea măștilor și vaccinarea, de care a depins finalizarea cu succes a semestrelor de toamnă și iarnă în persoană”, a spus dr. Sonya Malone, medic în sfera sănătății muncii de la Western.

Evident, Western nu este convinsă că impunerea rapelului va elimina răspândirea virală în campus, universitatea anunțând că ar putea reintroduce „măsuri suplimentare de sănătate și siguranță”, precum „purtarea obligatorie a măștilor și distanțarea fizică”.

Politica actualizată rămâne în vigoare pentru cel puțin un an, ceea ce înseamnă că studenții care nu au primit trei doze de vaccin Covid vor fi excluși de la cursurile din campus și în perioada de iarnă și vară.

Chiar și studenții online sunt afectați de politică în cazul în care cursurile lor cer participarea personală la examene.