ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe 29 martie, în peste 1.000 de cinematografe din Statele Unite, a fost lansat filmul „Unplanned”, peliculă care are la bază autobiografia lui Abby Johnson, fostă directoare a rețelei de clinici Planned Parenthood, devenită între timp susținătoare a vieții.

Filmul prezintă transformarea lui Johnson, din susținătoare a avortului, în opozantă a acestuia, în momentul în care a văzut cum un copil se lupta pentru viață pentru a nu fi ucis în pântece.

„Credeam că le ajut pe femei, dar mai mult le făceam rău decât bine. Totul până am văzut un copil luptându-se pentru viața lui și atunci toată lumea mea s-a prăbușit și am înțeles atrocitatea acțiunilor mele”, a spus Abby Johnson, citată de Știri pentru Viață.

Producătorii filmului au acuzat faptul că  principalele mass media din SUA, incluzând aici și marile rețele, au boicotat total filmul și au refuzat să accepte să vândă spațiu pentru reclamă pentru „Unplanned” pe canalele tv sau platformele  online. Twitter a blocat pentru mai multe ore pagina filmului chiar în weekend-ul premierei.

Asociația Americană de Film (Motion Picture Association of America – MPAA) a încadrat filmul „Unplanned” la categoria „R –restricted/acces restricționat”. În mod normal, filmele încadrate în această categorie sunt cele care conțin limbaj vulgar, nuditate, sex sau violență. „Unplanned” nu conține astfel de scene, însă specialiștii MPAA au considerat că în film sunt anumite „imagini sângeroase”. 

Rețeaua „Planned Parenthood” este cea mai mare rețea de provideri de avorturi din lume, fiind finanțată parțial de la bugetul de stat al SUA. Fundația fondatorului Microsoft, Bill Gates, dar și Fundația Ford, Buffet, etc se numără printre donatorii la bugetul acestei corporații care termină viețile a peste 300.000 de copii anual.
 
Filmul vine în momentul în care oficialii democrați ai New York-ului au adoptat o lege care permite avortul până în momentul nașterii.