ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Paul Craig Roberts, un reputat economist american, spune că politica SUA din estul Europei ar putea declanșa o lovitură preventivă din partea Rusiei, iar faptul că americanii și "vasalii" lor europeni ignoră avertismentele de la Moscova pot precipita un "Armaghedon".

Toate mesajele venite din SUA par a fi menite să-l convingă pe președintele Rusiei, Vladimir Putin, că un atac al Vestului este inevitabil, astfel încât să declanșeze o lovitură preventivă din partea armatei ruse ("The Western public doesn’t know it, but Washington and its European vassals are convincing Russia that they are preparing to attack"), spune Roberts în ultima sa postare pe blog-ul personal, scrie Profit.ro, care preia portalul financiar Zero Hedge.

Un ultim exemplu în acest sens este un raport preluat la începutul lunii iunie de Deutsche Wirtschafts Nachrichten, revistă economică din Germania, în care se afirmă că Guvernul de la Berlin se pregătește de un război împotriva Rusiei. Tot publicația menționează că, aparent, serviciile secrete ale Rusiei au studiat documentul.

Pentru fostul oficial al Administrației Reagan este o provocare al cărui răspuns reprezintă un mesaj pe Twitter al șefului comisiei parlamentare de politică externă din Duma rusă, Alexei Pucikov. Potrivit acestuia, faptul că, în documentele sale oficiale, Germania caracterizează Rusia drept stat inamic ar reprezenta o dovadă că Merkel își are planurile subordonate Administrației Obama.

Rușii se tem de repetarea unui atac al Vestului ca în 1941

Pentru Rusia, masarea de dispozitive militare în apropierea granițelor sale este o amenințare, spune Roberts. El aduce în discuție o declarație televizată a liderului naționalist Vladimir Jirinovschi, vicepreședinte al Parlamentului rus, care amintea că, atunci când acest lucru s-a mai întâmplat, în 1941, Germania a atacat URSS.

"Războiul a început pe 21 iunie 1941. De ce? Trupele germane au ajuns până la granițele sovietice (...) Dacă trupele germane nu ar fi ajuns la hotarele sovietice, nu ar mai fi fost niciun război", spune Jirinovschi. "Acum sunt forțele NATO cele care au ajuns la granița Rusiei", continuă șeful Partidului Liberal Democratic din Federația Rusă. Până în iunie acest an, americanii și aliații lor au făcut tot ce au făcut germanii până în iunie 1941.

"Nu spun că vor ataca mâine", a completat Jirinovschi, însă, dacă nu va rămâne nicio zonă tampon între trupele NATO și granița Rusiei, aceasta ar provoca o lovitură preventivă. Roberts spune că liderul naționalist rus a fost împins către zona respectivă a declarațiilor, și, probabil, și Putin a ajuns acolo.

"Putin a menționat clar că Rusia nu va accepta baze de rachete în Polonia și România. El a informat Washington-ul și guvernele imbecile din Polonia și România. În orice caz, așa cum a observat și Putin, ei nu aud" ("Putin has made it clear that Russia will not accept US missile bases in Poland and Romania. He has informed Washington and the imbecilic Polish and Romanian governments. However, as Putin observed, 'they don’t hear' "), spune Roberts.

Roberts este alarmat: "Americanii trebuie să se trezească pentru a vedea ce situație periculoasă a creat Washington-ul, dar mă îndoiesc de faptul că o vor face". El spune că reprezentanții Congresului nu par a da semnale că sunt conștienți de apropierea "Armaghedonului", iar mass-media constă doar în propagandă. Acele voci puține care avertizează nu sunt auzite. Se pare că Vestul se va trezi când "nu va mai rămâne nimic din trupele germane și NATO, din Polonia și România și toți noi ceilalți", a conchis autorul Reaganomics.

Dr. Roberts a fost asistent secretar al Trezoreriei SUA pentru politica economică în mandatul președintelui Reagan și consultant al Departamentului pentru Comerț al SUA. Dr. Roberts a deținut posturi academice la Virginia Tech, Universitatea Tulane, Universitatea New Mexico și la Universitatea Stanford a fost Senior Research Fellow al Institutului Hoover. Ultimele cărți publicate sunt „The Neoconservative Threat To World Order" și "The Failure of Laissez Faire Capitalism".