ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Un ofițer de poliție care a apărat Capitoliul în evenimentele din 6 ianuarie, a murit sâmbătă, într-un incident din afara serviciului, moartea sa fiind considerată „o sinucidere”, scrie DailyBeast.

Howard B. Liebengood, în vârstă de 51 de ani, lucra în Divizia Senatului, unde fusese repartizat cu forța în aprilie 2005. Departamentul de poliție nu a dat publicității detalii ale morții lui Liebengood, însă reporterul Jake Sherman a declarat, pe baza unor informații pe surse, că acesta s-ar fi sinucis.

Jurnaliștii de la Daily Beast au primit un comunicat sec din partea șefilor lui Liebengood, care nu precizează clar dacă sinuciderea a fost cauza morții. Comunicatul notează că Liebengood s-a aflat „printre ofițerii care au răspuns la revolta din Capitolul SUA”.
 
Liebengood este al doilea ofițer de poliție din Capitoliu care a murit la câteva zile după evenimentele din 6 ianuarie. Un alt ofițer, Brian Sicknick, a murit joi, după ce, așa cum scrie presa, ar fi fost lovit în cap cu un stingător în timpul revoltelor.