ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un documentar al televiziunii publice din Canada, CBC, care își propune să "exploreze cele mai importante fapte și preconcepții despre pedofilie", a fost lansat pe piață în martie 2016.

În cadrul documentarului intitulat "Eu, pedofilul" realizatorii stau de vorbă cu mai mulți pedofili, dar și cu un doctor specializat în psihologia sexuală.

Conform realizatorilor, filmul încearcă să demonteze niște "idei preconcepute", evident negative, despre pedofili. 

Astfel, susțin teleaștii canadieni, pedofilii nu sunt, automat, și abuzatori sexuali ai copiilor. Doctorul James Cantor susține că are motive întemeiate să creadă că majoritatea pedofililor s-ar putea să nu molesteze sexual niciodată un copil, ci să-și păstreze orientarea un secret. Acesta susține că e o diferență între un pedofil și o persoană care molestează sexual un copil. Doctorul mai susține că majoritatea celor care molestează sexual copii nu sunt de fapt, pedofili, ci doar oportuniști sexuali.

O altă idee pe care filmul dorește să o transmită e că "doar pentru că cineva este pedofil, nu înseamnă că este și o persoană rea". Aici, canadienii au stat de vorbă cu doi pedofili care "au jurat" să ducă o viață de celibat din cauza atracției sexuale pentru copii.

A treia misconcepție cu care se luptă realizatorii documentarului este aceea că pedofilii nu sunt atrași de toți copii, ci că au preferințe "ca toți oamenii".  Un pedofil intervievat de cei de la CBC admite că toată viața a fost atras doar de băieței cu vârste între 7 și 11 ani, în timp ce altul mărturisește că lui îi plac doar fetițele de 4 ani.

În fine, documentariștii doresc să arate că unii pedofili sunt atrași și de femei de vârsta lor, cu care se însoară. Ethan Edwards, unul dintre fondatorii grupului "Pedofilii virtuoși", spune în cadrul filmului că abia pe la 50 de ani a înțeles "adevărata natură" a atracției sale.

Teza principală a filmului este aceea că pedofilia este o stare, o predispoziție, cu care acești oameni se nasc. Unii dintre telespectatorii documentarului au reacționat vehement, afirmând că se urmărește decriminalizarea pedofiliei și apoi legalizarea acestor practici, după modelul homosexualității.

În SUA, Marea Britanie, dar mai ales în Germania și Olanda sunt numeroase ONG-uri care promovează legalizarea pedofiliei. În Olanda a existat chiar și un partid politic care și-a propus acest obiectiv, dar și legalizarea pornografiei cu copii, dar și interzicerea căsătoriei: Partidul pentru Dragoste Frățească, Libertate și Diversitate. Acest partid nu a fost dizolvat de vreo instituție a statului pentru că ar fi încălcat vreo lege, ci s-a autodizolvat.