ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Candidații la președinția Statelor Unite, Hillary Clinton și Donald Trump, s-au întâlnit miercuri seara pentru cea de-a treia și ultima dezbatere în direct din campania electorală, înaintea alegerilor din 8 noiembrie.


Confruntarea a fost găzduită de Universitatea din Las Vegas și a fost transmisă în direct de marile televiziuni din Statele Unite ale Americii.  Moderatorul a fost jurnalistul Chris Wallace de la Fox News.

Discuțiile au abordat problema imigrației, a Curții Supreme de Justiție, a posesiei de arme de foc, dar și despre relațiile SUA - Rusia.

Într-una dintre temele fierbinți ale dezbaterii, avortul, Hillary Clinton a nominalizat România ca exemplu negativ în ceea ce privește o așa-zisă obligație a femeilor de a naștere de prunci. În realitate, pe vremea lui Nicolae Ceaușescu, a existat un decret care restricționa avortul în anumite condiții. 

Donald Trump a spus că nu este acceptabil ca o femeie să facă avort fiind cu sarcina aproape de termen. „ Hillary poate spune că e ok, dar pentru mine nu e acceptabil”, a spus omul de afaceri american, candidat din partea republicanilor.

În replică, Hillary Clinton a spus că statul nu ar trebui să se implice în problema avortului, nominalizând în sens negativ China și România.
„Am fost în țări unde femeile erau obligate să facă avort, precum China, dar și în țări unde femeile erau obligate să nască prunci, precum România. Guvernul nu trebuie să se bage în deciziile pe care ar trebui să le ia doar femeile și familiile lor”, a spus Clinton.

Un alt punct fierbinte a fost acela în care Donald Trump a refuzat să afirme dacă va accepta, necondiționat, rezultatele alegerilor din 8 noiembrie.

„O să vorbesc la vremea respectivă”, a spus Trump, care a menționat în mai multe rânduri posibile fraude în ceea ce privește înregistrarea alegătorilor, dar și critici la adresa sistemului care a permis unei persoane „ce nu ar fi trebuit lăsată să candideze” din cauza „infracțiunii grave pe care a comis-o” , să o facă. Trump se referă bineînțeles la scandalul emailurilor doamnei Clinton. 

Presat să răspundă la întrebarea dacă își va accepta înfrângerea, Trump a spus „Vă voi spune la vremea potrivită, vă țin în suspans până atunci”.

În ceea ce privește relația cu Rusia, Trump a acuzat-o pe Hillary că a fost păcălită de președintele Putin, motiv pentru care acesta nu o respectă absolut deloc. Cei doi candidați s-au acuzat reciproc de a fi „marionete”.

Frank Luntz, unul dintre cei mai respectați analiști politici americani a declarat că Trump s-a impus în această dezbatere, aceeași părere împărtășind-o și Brit Lume, senior jurnalist la Fox News. 

Cea de-a doua dezbatere dintre Donald Trump și Hillarry Clinton s-a încheiat. Replici acide între cei doi pretendenți la președinția SUA