ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Obligativitatea vaccinării, care a cuprins și Italia, continuă să nască dezbateri aprinse, lăsându-se cu acuzații grave din partea unor politicieni ce contestă decizia guvernului de a-i sili pe italieni să își imunizeze copiii. 

Europarlamentarul italian Matteo Salvini, din partea Ligii Nordului, râmâne un susținător al drepturilor părinților de a nu-și vaccina copiii. Salvini a afirmat că se opune noii legi a vaccinării pentru că se teme că  „unele companii multinaționale sau farmaceutice folosesc Italia pe post de cobai”.  Într-o conferință de presă susținută la Roma, europarlamentarul italian a afirma că „vaccinarea trebuie să fie o alegere liberă, nu o obligație de sorginte sovietică”. „Nu aș vrea ca vreo  companie multinațională sau farmaceutică să ia Italia drept cobai", a spus Salvini, scrie ilpost.it.


Comentariul său despre vaccinuri, care nu e primul, vine într-un gest de solidarizare cu colegul de partid, Luca Zaia, președintele regiunii  Veneto, care, sfidând guvernul de la Roma, a decis săptămâna aceasta să aprobe un moratoriu prin care suspendă, timp de doi ani,  aplicarea legii privind vaccinarea  obligatorie  în regiune. În urma a numeroase critici și proteste, Zaia a fost nevoit să suspende moratoriul joi, 7 septembrie, deși continuă să se declare împotriva legii privind vaccinarea obligatorie. 

Mii de părinți din Italia încearcă să găsească o cale de a scăpa de decretul guvernului de la Roma, potrivit căruia,  pentru ca un copil să poată fi înscris la creșă sau grădiniță (0-6 ani), părinții trebuie să prezinte carnetul de vaccinări și eventualele certificate medicale cerute. Dacă însă copilul nu are vaccinurile, nu va putea fi înscris. În plus, decretul prevede că, dacă familia refuză vaccinarea, va trebui să plătească o amendă care poate ajunge și la 7.000 de euro.