ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul austriac a anunțat luni că intenționează să interzică portul vălului islamic integral în locurile publice, măsură care se înscrie într-un plan al coaliției centriste aflate la putere de relansare a politicii sale și prevenirea acțiunilor teroriste, relatează Mirror.co.uk.

„Vălul integral va fi interzis în spațiul public", a declarat cancelarul social-democrat (SPO) Christian Kern în cursul prezentării planului de acțiune pregătit împreună cu aliatul său conservator OVP care acoperă numeroase domenii, de la reforma pieței muncii până la securitate. 

„Noi aderăm în principiu la o societate deschisă, ceea ce presupune o comunicație deschisă", continuă coaliția.

Această interzicere a vălului integral (burqa, niqab), deja în vigoare în Franța, Belgia, Bulgaria și în unele regiuni elvețiene, ar putea fi însoțită de o dezbatere asupra portului vălului în funcția publică.

Guvernul austriac dorește, de fapt, după consultări cu comunitățile religioase, să propună o „lege a neutralității", a indicat cancelarul, citând posturile de magistrați, polițiști și militari.

Ministrul austriac al afacerilor externe, Sebastian Kurz, suscitase controverse la începutul anului când a propus o lege care interzicea în special portul vălului într-o funcție publică. 

Guvernul dorește, de asemenea, să limiteze accesul lucrătorilor detașați din UE la piața austriacă a muncii și să creeze 70.000 de noi locuri de muncă până în 2018.