ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Francesca Pardi, autoarea unor cărți pentru copii despre cuplurile homosexuale, condamnate de catolici și interzise în une școli din Italia, a trimis o scrisoare la Vatican, plus cărțile semnate de ea. Vaticanul i-a răspuns cu o scrisoare de binecuvântare.

Francesca Pardi este autoarea de cărți pentru copii despre homoparentalitate, în care le explică micuților că nu este nimic anormal să ai doi părinți de același sex. În același timp, Pardi este și editoare, împreună cu partenera sa de viață, a unor cărți precum „Cartea cea mare a familiilor” sau „De ce ai două mămici”, scrie EVZ.

În iunie, Pardi, care are patru copii, a trimis Papei Francisc un colet cu toate cărțile sale și ale partenerei de viață, plus fotografii ale familiei sale, dar și mostre ale condamnărilor pe care le-a primit pentru cărțile sale din partea unei organizații creștine.

Recent, primarul de centru-dreapta al Veneției, Luigi Brugnaro a interzis aceste cărți în școlile din orașul său.

Spre marea sa surpriză, Francesca Pardi a primit un răspuns semnat în numele Papei de un înalt responsabil de la secretariatul de stat al Vaticanului, în care i se „mulțumește pentru gestul său delicat” și i se trimite binecuvântarea apostolică ei, partenerei sale de viață și apropiaților lor.