ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Parlamentul de la Chișinău a votat vineri o Declarație privind retragerea trupelor ruse de pe teritoriul Republicii Moldova. Asta a stârnit nemulțumirea vicepremierului rus, Dmitri Rogozin, care a ținut să reamintească de 2008, când Rusia a atacat Georgia ca urmare a unei tentative de înlăturare a trupelor ruse staționate în Osetia de Sud, informează b1.ro.
 
„Apropo, atunci când Georgia a atacat civilii Osetiei de sud și pacificatorii ruși, Parlamentul lor la fel a cerut retragerea trupelor ruse. Toți țin minte cum s-a terminat atunci această situație”, a ținut să menționeze Rogozin pe Facebook.

În postarea sa pe Faceebok, Rogozin a atașat și o știre din 2007 a agenției Ria Novosti cu titlu „Georgia dezbate problema modificării statutului de pacificare în Abhazia”.

Conform deschide.md, această atașare a respectivei știri face referire la un punct din declarația semnată de Parlamentul de la Chișinău în care Republica Moldova „INVITĂ mediatorii și observatorii în procesul de reglementare a conflictului transnistrean să inițieze discuții politice privind transformarea mecanismului actual de menținere a păcii într-o misiune civilă cu mandat internațional”.