ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Victoria lui Donald Trump i-a devastat nu doar pe democrați și susținătorii lor. Ci și pe adepții avortului, în frunte cu mult controversata rețea de clinici americane Planned Parenthood.

În corul vocilor protestatare care își strigă nemulțumirea față de alegerea lui Trump intră și cei de la Planned Parenthood, rețeaua de clinici în care se practică avortul și servicii medicale chiar împotriva obiecțiunii de conștiință.

Pe site-ul parenthood.com, scrie media pro viață, la 24 de ore de la alegerea lui Trump, au apărut mesaje care de care mai lugubre și apocaliptice, dar care încearcă să le dea curaj susținătorilor avortului.
"Să spunem toți că ne simțim așa: davastați, furioși, revoltați, șocați, triști, dezgustați, rușinați, descurajați, epuizați, spulberați"

Aceste uși rămân deschise. În ultimii opt ani (cei ai administrației Obama) am făcut progrese. Dar, în ultimele luni, retorica lui Trump a creat o Americă mult mai periculoasă pentru persoanele de culoare, în care imigranții riscă să fie deportați, musulmanilor riscă să le fie interzis accesul în țară iar discriminarea împotriva celor din comunitatea LGBT va deveni ceva acceptabil", scriu, supărați, cei de la Planned Parenthood.

"Este însă misiunea noastră să luptăm pentru cei pe care îi iubim. Majoritatea persoanelor crede în accesul la tratament medical, servicii privind reproducerea și în avort. Am văzut de ce sunt în stare cei care ne atacă. iar consecințele sunt incalculabile. Trebuie să îi oprim!"

Nu mai trebuie amintit că in timpul campaniei, candidata democrată  Hillary Clinton a reptat constant susținerea pentru avort în orice stadiu al sarcinii și fără niciun fel de limitare legislativă.  Mai mult, ea a transmis un mesaj de felicitare organizației Planned Parenthood cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la înființare.

PP  este cunoscută drept cel mai mare lanț de clinici de avort din SUA, fiind responsabilă de avortul a aproape 7.000.000 de copii de la înființarea ei până în prezent.

Disperarea celor de la PP vine în urma promisiunii lui Trump, în fața activiștilor pro viață din SUA, că va tăia subvențiile pentru cei de la PP dacă nu vor stopa această practică a avortului. Și pentru că  Planned Parenthood a anunțat că nici nu se gândește să nu mai practice întreruperile de sarcină, Trump este decis să le taie orice subvenție federală.