ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sute de manifestanți de extremă-stânga au încercat să împiedice oamenii să intre la o conferință a mișcării de extremă-dreapta AfD, organizată la Stuttgart, și s-au luat la bătaie cu forțele de ordine, relatează Russia Today, care precizează că 400 de oameni au fost arestați.

Potrivit unui purtător de cuvânt, poliția din Stuttgart a arestat 400 de persoane. Unii dintre manifestanți au dat foc la cauciucuri și au aruncat cu petarde asupra polițiștilor și jurnaliștilor, a precizat sursa. Mai târziu au izbucnit confruntări între militanți de stânga și membri ai AfD.

Peste o mie de polițiști au fost desfășurați pentru securizarea locului de desfășurare a congresului AfD.

Partidul Alternativa pentru Germania, înființat în 2013 și care a trecut de la o poziție anti-euro la una anti-refugiați, apoi la una islamofobă, organizează un congres sâmbătă și duminică la Stuttgart, unde sunt așteptați circa 2.400 de membri.