ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul ungar, conservatorul Viktor Orban, care are o poziție antiimigrație vehementă, a calificat marți atacul de la Berlin drept o lovitură la adresa „'valorilor creștine”, relatează agenția DPA.

„Ieri (luni) au suferit o lovitură nu numai cetățenii Berlinului, ci întreaga Europă și valorile noastre creștine'', a scris Orban într-o scrisoare adresată cancelarului german, Angela Merkel, potrivit agenției ungare de presă MTI.

În scrisoare, Orban a condamnat orice formă de terorism și de violență, și a afirmat că dorește să coopereze cu Germania în interesul securității europene.

Anul trecut, când criza imigrației atingea punctul culminant în Europa, Orban a apărut ca o voce de prim-plan în încercarea de a opri fluxul necontrolat de străini care intrau în Europa.

Viktor Orban a criticat aspru politica „porților deschise'' a Angelei Merkel ca o invitație către migranții în principal islamici, despre care premierul ungar a avertizat în mod repetat că reprezintă o amenințare la ceea ce el spune că este modul de viață creștin al Europei.