ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul ungar Viktor Orban a cerut, miercuri, liderilor din Europa care luptă pentru valorile naționale să se revolte împotriva „alianței profane a birocraților de la Bruxelles, a media occidentală liberală și a capitaliștilor internaționali nesătui”, informează Reuters.

Afirmațiile lui Orban vin într-un context zbuciumat pentru blocul comunitar, după ce Marea Britanie a decis să părăsească UE, anul trecut, iar alegerile din Olanda și Franța pot  trimite o nouă undă de șoc pentru Uniunea Europeană.

Bruxelles-ul trebuie oprit și responsabilitatea guvernării trebuie păstrată în continuare în mâinile forțelor naționale,  a spus șeful guvernului de la Budapesta.

„Trebuie să luptăm cu curaj pentru apărarea independenței și autonomiei noastre naționale, trebuie să oprim Bruxelles-ul și trebuie să ne apărăm frontierele”, a mai afirmat Orban, care le-a cerut liderilor europeni care luptă pentru valorile naționale să aducă o „profundă dar pașnică transformare a Europei”.
 
„Încă mai avem șansa de a ține revoltele într-un cadru constituțional și de a transforma imperiul european.... dar într-o manieră de pașnică și disciplinată”, a continuat premierul ungar în fața a mii de simpatizanți.
 
Șeful guvernului de la Budapesta, care, în ultima perioadă a intrat în conflict deschis cu liderii europeni, unul dintre motivele acestor ciocniri fiind criza refugiaților, spune că în toată lumea, în prezent,  revoltele sunt în creștere din cauza provocărilor la adresa suveranității naționale de către capitalul global și birocrații internaționali. Oamenii își manifestă astfel nemulțumirea față de neputința care se observă în fața imigrației.
 
„Pentru a ne păstra independența trebuie să ducem cu curaj bătăliile care ne stau în față. Trebuie să oprim Bruxelles-ul, să ne apărăm granițele și să respingem relocările migranților”, a conchis premierul ungar.