ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, s-a oferit să deschidă granițele țării refugiaților, dar numai celor care caută să fugă de politicile liberale ale Europei Occidentale, scrie EuroNews.

În discursul anual adresat națiunii, Premierul a declarat că principalele pericole care amenință Ungaria sunt emigranții, care traversează Balcanii în drumul lor spre Europa Centrală și de Vest, miliardarul George Soroș, pe care Orban îl acuză că finanțează diverse organizații anti-guvernamentale, și politicile Uniunii Europene, care presează Ungaria să reglementeze prețurile energiei, politica de taxe și fondurile pentru crearea de locuri de muncă.

„Bineînțeles că putem oferi adăpost adevăraților refugiați, germanilor, olandezilor, italienilor și francezilor speriați de politicieni și de jurnaliști. Creștinilor care au părăsit propria țară. Acelor oameni care vor să găsească aici Europa pe care au pierdut-o acasă”, a spus Orban.

Discursul său vine pe fondul deciziei guvernului de la Budapesta de a găzdui imigranții care vor să intre în Uniunea Europeană în tabere construite din containere, cât timp le sunt luate în considerare cererile de azil. Astfel, refugiații nu se vor mai putea deplasa liberi prin țară, restricție care este considerată ilegală de grupurile care apără drepturile omului.