ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul ungar Viktor Orban consideră că alegerea lui Donald Trump la Casa Albă va face ca lumea să fie mai bună și i-a felicitat pe cetățenii americani pentru că au ales un președinte care se opune imigrației.

Orban a mai spus că este de acord cu ideea președintelui ales al SUA ca Europa să facă mai mult pentru propria ei securitate și să nu se mai bazeze la acest capitol doar pe armata americană, relatează agențiile MTI și EFE.

"Lumea va fi un loc mai bun cu noul președinte american", a reiterat Orban, singurul șef de guvern din Uniunea Europeană care și-a manifestat susținerea pentru Trump înaintea scrutinului din SUA.

Premierul ungar a apreciat totodată că odată cu victoria lui Trump "a câștigat simțul realității" și că acum lumea "intră într-o nouă eră".

Totuși, 'campania (electorală) și guvernarea sunt două lucruri diferite', a subliniat Orban referindu-se la politica pe care o va aplica Trump, menționând totodată că Ungaria are interesul ca politica externă americană să fie 'rezonabilă, calmă și bine gândită'.

Cât despre relațiile viitoare dintre Budapesta și Washington, premierul ungar a spus că se așteaptă la 'o întorsătură de 180 de grade' în aceste relații.