ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cel puțin 24 de polițiști, dintre care trei grav, au fost răniți joi, în Franța, în ciocnirile dintre oamenii legii și manifestanții care solicită retragerea unui proiect de reformă privind dreptul muncii.

Totodată au avut loc 124 de rețineri în întreaga țară.

Peste jumătate de milion de persoane au protestat joi în marile orașe franceze împotriva reformei legii muncii, în vreme ce autoritățile au estimat numărul manifestanților la 170.000.
 
Poliția a folosit gaze lacrimogene împotriva protestatarilor, după ce tinerii au început să arunce cu sticle și pietre în apropiere de podul d'Austerlitz. Autoritățile pariziene au confirmat că doi polițiști au fost răniți în ciocnirile cu protestatari, iar unul dintre ei se află în stare gravă. Cinci persoane au fost reținute pentru acte de violență.

De asemenea, autoritățile au evacuat Place de la Nation în jurul orei locale 18.00, iar mai multe altercații au fost înregistrate între politiști și manifestanții care refuzau să fie dispersați.

Anterior, protestatarii au incendiat anvelope, în timp ce studenții încercau să blocheze principalul port comercial care deservește Parisul și Ile de France. Un polițist a fost rănit ușor, iar doi protestatari au fost arestați după ce au încercat să blocheze un depou de autobuze din suburbiile pariziene.