ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele rus, Vladimir Putin, l-a felicitat, luni, pe președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Igor Dodon, pentru victoria în alegerile prezidențiale de duminică și l-a invitat să facă la Moscova prima vizită în calitate de șef al statului, conform unui comunicat postat pe pagina de internet a Kremlinului.

„Liderul de la Kremlin a ținut să sublinieze că rezultatele votului exprimat de cetățenii Republicii Moldova este o confirmare că aceștia susțin mesajul și politica promovate de Igor Dodon, privind edificarea unei stabilități social-economice în țara lor, dar și prioritățile sale echilibrate în politica externă a țării.

Președintele Rusiei s-a arătat dispus pentru un dialog constructiv și colaborare activă la nivel bilateral, pentru dezvoltarea relațiilor moldo-ruse în conformitate cu prevederile Acordului de prietenie și colaborare, de la semnarea căruia se fac a 15 ani", informează tass.

De altfel, Dodon a spus în campania electorală că prima sa vizită va fi la Moscova, dacă devine președintele Republicii Moldova.


„Suntem obligați să restabilim o legătură strategică cu Federația Rusă", a afirmat Dodon după aflarea rezultatelor alegerilor în care a învins-o pe candidata PAS Maia Sandu.

Dodon a mai afirmat în campania electorală că va convoca un referendum cu privire la Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană semnat de Republica Moldova în 2014 și că va susține o alianță strategică cu Rusia.