ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cinci sute de militari ruși și o sută de unități de tehnică militară din dotarea Grupului Operațional de Trupe Ruse dislocat în Transnistria desfășoară un exercițiu tactic în regiunea controlată de autoritățile separatiste de la Tiraspol, informează vineri Radio Chișinău. 

Exercițiul are scopul de a testa 'capacitatea de blocare și lichidare a unei grupări convenționale care ar încerca să destabilizeze situația și să captureze obiective strategice din regiune', potrivit agenției de presă ruse RIA Novosti. 'Nu este vorba despre un atac asupra unui inamic convențional, ci despre exersarea unor metode de acțiune în cazul escaladării situației în zona de securitate', susține comandantul contingentului de trupe ruse din Transnistria, Dmitri Zelenkov, citat de agenția rusă, conform Agerpres.
 
Exercițiul se va încheia la sfârșitul lunii mai, cu o etapă de trageri pe timp de noapte, precizează sursa citată.
Conform datelor vehiculate de Ministerul Apărării al Federației Ruse, contingentul de trupe ruse desfășurat în Transnistria ar fi format în prezent din aproximativ 1.300 de militari, dintre care 350 execută 'sarcini de menținere a păcii', în cadrul forțelor de pace comune amplasate de-a lungul Nistrului, iar restul păzesc depozitele de muniții din apropierea localității Cobasna.

Militarii aflați sub comandamentul Federației Ruse au participat și la parada militară organizată la Tiraspol pe 9 mai, fapt care a provocat protestul autorităților de la Chișinău, precizează Radio Chișinău.