ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Giganții Google, Apple  și alte companii americane din domeniul IT au intrat în vizorul Kremlinului, care nu mai e dispus să le scutească de taxe.

Președintele rus Vladimir Putin a ordonat autorităților de resort să schimbe legislația pentru a permite introducerea TVA la servicii oferite pe internet de unele companiile străine precum Google și Apple, scrie Washington Times.

Kremlinul a anunțat vineri că Putin a semnat o serie de acte executive, ca urmare a unui forum organizat în luna decembrie, printre care o cerere de modificare a legislației pentru introducerea TVA la servicii oferite pe internet de unele companiile străine.

Directiva lui Putin vine la două luni după ce proiectul de lege privind introducerea TVA a fost introdus în Duma de Stat.

În prezent, atunci când utilizatorii cumpăra aplicații, muzică și filme online din Google Play și Apple AppStore, companiile nu plătesc TVA în Rusia, se mentioneaza în nota justificativă a proiectului de lege.

Autorii sesizării consideră că lipsa TVA pentru serviciile și produse online străine crează situația în care consumatorii ruși preferă să cumpere conținut creat de companiile străine, deoarece costul în acest caz nu include taxa pe valoarea adăugată. Astfel, serviciile și produsele ruse devin mai puțin atractive.