ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ziarul Zeit scrie că anul trecut, în Hamburg, 40% din totalul nou-născuților (aproximativ 20.000, conform statisticilor) au avut părinți necăsătoriți. În cazul primului născut, procentul a fost chiar mai mare, de 46%, potrivit Oficiului Federal pentru Statistică din Wiesbaden. Ȋn 1991, acest procent era, în Hamburg, de aproximativ 26%. Creșterea procentului urmează o tendință națională.

După dărâmarea Zidului Berlinului, numărul copiilor născuți din părinți necăsătoriți s-a dublat în Germania: de la 15% în 1990, la 35% în 2015. Există diferențe mari între noile și vechile state. 

În fosta Germanie de Vest, cei mai mulți copii încă vin pe lume într-o familie, având părinții căsătoriți, și doar 30% dintre ei nu au această șansă. Procentul lor este dublu însă în noile landuri din estul țării (fosta RDG), unde 61% dintre nou-născuți au părinții necăsătoriți. Ȋn cazul primului născut, procentul crește la 71%.

Conform Oficiului Federal pentru Statistică din Germania, în anul 2014 s-a înregistrat un număr record pentru copiii născuți în cupluri ce nu aveau un certificat de căsătorie.

Germania se înscrie, la acest capitol, în tendința mai largă a țărilor dezvoltate, care s-au îndepărtat de modelul familiei tradiționale.
 
De asemenea, Oficiului Federal pentru Statistică informează, conform t-online.de, că fiecare al cincilea copil care vine pe lume în Germania se naște dintr-o mamă de naționalitate străină.

Femeile din Turcia sunt pe primul loc, cu 21.555 de copii născuți, urmate de poloneze, cu 10.831 nou-născuți. Anul trecut, o creștere foarte mare a numărului de nou-născuți, comparativ cu 2014, a existat și în cazul mamelor din Siria, România (8.154 de copii) și Bulgaria.