ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Trustul CNN a cerut Comitetului Național Democrat (DNC) din America să pregătească o serie de întrebări pentru interviul pe care Wolf Blitzer, un mare jurnalist, gazdă a unor emisiuni CNN, urma să îl ia lui Donald Trump.

Conform dezvăluirilor făcute de Wikileaks, într-un email datând 25 aprilie, denumit „Trump, întrebări pentru CNN”, Lauren Dillon le-a cerut colegilor democrați să îi trimită opiniile lor „până a doua zi la ora 10:30”, întrucât „Blitzer îl intervievează pe Trump marți înainte de discursul său de miercuri despre politica externă”.

Democrații au trimis o serie de întrebări privind persoana care l-a ajutat să scrie discursul de politică externă, ce ar face dacă armata ar refuza să îl asculte, cum explică simpatia pentru Bolton, ce rol a avut Arabia Saudită în 11 Septembrie și altele. Într-un alt email trimis ulterior, Dillon își anunță colegii de faptul că interviul s-a anulat.

CNN a reacționat la acuzațiile conform cărora ar fi fost de partea lui Hillary Clinton, transmițând că respectivele emailuri nu sunt „de interes” pentru că redacția comunică atât cu republicanii, cât și cu democrații în procesul de pregătire al interviurilor, informează DCNews.

Emailurile însă, dovedesc faptul că CNN s-a aflat de partea lui Hillary Clinton, iar dezvăluirile anterioare au dovedit că staff-ul de campanie a lucrat direct cu jurnaliștii pentru a transmite știri favorabile cmapaniei fostului Secretar de Stat. În urmă cu două săptămâni, Wikileaks a dezvăluit și că o jurnalistă i-a trimis lui Clinton întrebările din cadrul dezbaterii electorale.