ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Portalul fondat de jurnalistul australian Julian Assange face noi dezvăluiri despre sistemul gigantesc de spionaj în masă creat de americani. Care nu ne spionează doar telefoanele. CIA spionează orice gadget, iar împreună cu spioni britanici au dezvoltat software pentru televizoarele smart Samsung. 


WikiLeaks a anunțat în ultimele zile că pregătește „Vault7",  adică „cea mai mare scurgere de informații din istorie”, un volum impresionant de documente despre activitatea CIA.

Prima parte, denumită „Year Zero" (Anul Zero - n.r.) a fost publicată și cuprinde 8.761 de documente și fișe din rețeaua CIA. 
 
Year Zero prezintă scopul și direcția programului de piraterie a CIA-ului la nivel mondial, arsenalul său de viruși și zeci de unități ”înarmate” să exploateze o gamă largă de produse ale companiilor americane și europene, inclusiv Iphone (Apple), Android (Google), Windows (Microsoft) sau televizoarele marca Samsung, care sunt transformate în microfoane sub acoperire”, a comunicat organizația Wikileaks.

Până la finalul anului 2016, divizia de hacking a CIA avea aproape 5.000 de oameni înregistrați și producea mii de sisteme de spionaj cibernetic. Ca fapt divers, folosește mai mult cod decât Facebook (o informație WikiLeaks care n-are mare valoare în sens practic - n.r.). CIA și accesul la iPhone, Android și altele „Atacul asupra televizoarele smart de la Samsung a fost derulat împreună cu MI5/BTSS din Marea Britanie. După infectare, «Weeping Angel» (Îngerul care plânge - n.r.) comută televizorul într-un mod «Fake-Off», astfel încât să creeze impresia că este oprit când, de fapt, încă funcționează. 

În acest mod, înregistrează conversațiile din cameră și le trimite, via internet, la servere CIA", se arată în analiza WikiLeaks. Un astfel de smart TV face parte din ceea ce numim acum Internetul Lucrurilor și, din nefericire, încă nu există suficiente instrumente pentru a opri spionajul, fie că e derulat de CIA, fie că sunt hackeri care au alt interes. 

WikiLeaks precizează că, în vremea administrației Obama și după cazul Snowden, agențiile de informații au ajuns la un acord de a furniza informații despre breșe majore de securitate în sistemele companiilor private.