ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Joe Biden a fost validat ca președinte de Congresul Statelor Unite ale Americii, după respingera tuturor obiec'iilor privitoare la corectitudinea alegerilor.
 
Joe Biden a avut 306 electori valdați față de 232 pentru Donald Trump. Joe Biden va fi investit în funcție pe 20 ianuarie.  Vicepreședintele Mike Pence, care anunțase că nu va răsturna voința alegătorilor, a confirmat victoria lui Biden la 3:41 a.m. Procesul de certificare a fost întârziat și de obiecțiile formulate de câțiva republicani față de rezultatul alegerilor în statele Arizona și Pennsylvania. Ambele obiecții au fost respinse prin vot.
 
Donald Trump a reacționat imediat și  a anunțat că va fi asigurat un „transfer de mandat pașnic” în 20 ianuarie către succesorul său.
 
Într-o declarație publicată imediat după decizia Congresului, Trump a spus că aceasta reprezintă „sfârșitul celui mai bun prim mandat din istoria prezidențială” a SUA
 
 

„Circul de la Capitoliu s-a încheiat – Joe Biden a fost validat în funcția de Președinte al SUA. Chiar dacă nu sunt total de acord cu rezultatul alegerilor, iar faptele mă susțin, totuși va exista o tranziție pașnică pe 20 ianuarie”, a spus Trump în comunicatul de presă.
 
 
„Am spus mereu că ne vom continua lupta pentru a ne asigura că vor fi numărate doar voturile legale. Deși acest lucru reprezintă sfârșitul celui mai bun prim mandat din istoria prezidențială, este doar începutul luptei noastre pentru a face din nou America măreață”, a adăugat Trump.
 
 

Joe Biden a fost validat de Congres. Ratificarea are loc după o lungă și extraordinară zi de 6 ianuarie care a fost marcată de un asalt asupra Congresului comis de susținători ai președintelui în exercițiu Donald Trump cu scopul de a bloca procesul de confirmare a rezultatelor electorale, conform EFE.

În pofida obiecțiilor din partea republicanilor față de rezultatele alegerilor din Arizona și Pennsylvania, membrii ambelor camere au putut să certifice rezultatul alegerilor la mai mult de 14 ore de la începerea procesului.

Ședința s-a încheiat ipocri cu o rugăciune pentru victimele violențelor de la Capitoliu.

Joe Biden a fost validat, în ciuda protestelor pașnice ale susținătorilor lui Trump, deturnate de instigatori,
 
Sesiunea Congresului pentru certificarea victoriei președintelui ales Joe Biden în alegerile din noiebrie a fost reluată la ora României 03:00.
 
Protestul convocat de președintele în exercițiu Donald Trump miercuri, în fața Capitoliului, unde Congresul urma să certifice voturile electorilor în alegerile prezidențiale și, cu acestea, victoria democratului Joe Biden în alegerile prezidențiale, au devenit violente la scurt timp, prin provocatori de profesie identificați de presa alternativă de dreapta a fi din rândul gherilelor BLM / ANTIFA.