ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Moscova a introdus pe ”lista neagră” zeci de politicieni din UE, cărora li s-a interzis să intre în Rusia, în replică la sancțiunile Bruxelles-ului aplicate Rusiei. Anunțul a fost făcut vineri de premirul olandez Mark Rutte.

”Rusia a transmis mai multor ambasade europene o listă cu persoanele care nu mai au dreptul să intre pe teritoriul rus”, a declarat șeful diplomației olandeze. Ruute El a precizat că Moscova a luat această decizie ca represalii în urma sancțiunilor adoptate de UE împotriva Rusiei după sancțiunile destabilizatoare ale acesteia din urmă împotriva Ucrainei. Prin urmare, a subliniat Rutte, această listă 'nu are niciun fundament din punctul de vedere al dreptului internațional', transmite Agerpres.

Printre cei 80 de politicieni indezirabili se află și liderul grupului liberal din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, transmite AFP.

De asemenea, o sursă din cadrul diplomației europene a declarat agenției France Presse că Rusia a refuzat în ultimele luni viza de intrare mai multor politicieni europeni, dar până la transmiterea listei la care a făcut referire Mark Rutte guvernul de la Moscova nu a comunicat oficial nimic despre decizia sa de a declara unii oficiali europeni persona non-grata.