ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Procurorii îl vor ancheta luni pe fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, în privința acuzațiilor de viol formulate împotriva sa de către o suedeză, în anul 2010. 

Este prima data când australianul de 45 de ani, acuzat de viol, va putea să-și prezinte în justiție versiunea asupra faptelor.

Interviul va avea loc la ambasada Ecuadorului din Londra, unde Assange se află de patru ani. Potrivit unui acord legal, procurorii suedezi au formulat o serie de întrebări pe care un procuror ecuadorian i le va adresa lui Assange, relatează BBC.

Susținătorii lui Assange speră că audierea sa ar putea fi un moment decisiv pentru australian, mai ales în contextul alegerii lui Donald Trump la Casa Albă, scrie The Guardian.
 
Imediat după confirmarea victoriei lui Trump, cei care l-au sprijinit pe cndidatul republican au mulțumit site-ului WikiLeaks pentru dezvăluirile făcute în timpul campaniei electorale din Statele Unite. În ultimele luni, WikiLeaks a făcut o serie de dezvăluiri despre Hillary Clinton, publicând mai ales e-mailurile echipei sale de campanie. „Merci, Julian. Nu am fi reușit fără tine", a scris un internaut pe Twitter, unde hashtagurile #ThankYouJulian și #FreeJulian au fost pe larg distribuite. 

În schimb, WikiLeaks nu a reacționat în vreun fel după victoria lui Donald Trump, dar a publicat noi documente despre Hillary Clinton.