ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Bursa de Valori de la Atena a înregistrat luni la deschidere o scădere de peste 7%. Băncile au scăzut şi cu peste 10%.

Piaţa este afectată de eşecul înregistrat în ultima rundă de negocieri între Grecia şi creditorii săi internaţionali, precum şi de ultimele declaraţii ale premierului grec Alexis Tsipras, transmite AFP, potrivit Agerpres.

În jurul orei 8,10 GMT, indicele principal al Bursei de la Atena înregistra o cădere de 7,14% până la 719,16 puncte, după ce a deschis şedinţa în scădere cu peste 6%. Cele mai afectate au fost acţiunile principalelor bănci greceşti, titlurile Alpha Bank au pierdut 12,15%, acţiunile National Bank of Greece au pierdut 13,43%, acţiunile Eurobank au pierdut 13,74% iar Piraeus BanK a scăzut cu 18,49%.

Discuţiile dintre Grecia şi creditorii săi - UE şi FMI - în privinţa continuării susţinerii financiare a ţării au cunoscut duminică un nou eşec, apropiind mai mult Atena de incapacitatea de plată.
 
Grecia trebuie să ramburseze, la 30 iunie, 1,6 miliarde de euro din împrumuturile FMI şi riscă foarte tare să nu poată onora această scadenţă fără deblocarea a 7,2 miliarde de euro, suspendată de la începutul verii şi condiţionată de un acord cu creditorii pe marginea unei serii de reforme.