ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un cotidian apropiat puterii de la Ankara a publicat un articol în care susține că, dacă Turcia ar porni la război într-o dimineață, ar ocupa Europa în doar trei zile.

Ziarul Yeni Söz își începe retorica de la un sondaj realizat de WIN/Gallup International, în care oamenii din fiecare stat european au fost întrebați dacă ar lupta pentru țara lor.

Astfel, cei doi autori evidențiază cifrele mici de pe continent în comparație cu rezultatul din Turcia. Concluzia lor este că nimeni din Europa nu vrea să lupte pentru țara lor, așa că „ne-am putea ruga seara în Palatul Bellevue din Berlin și am ocupa Roma în doar două zile”.

Ziariștii enumeră astfel rezultatele sondajului, potrivit căruia doar 18% dintre germani ar lupta pentru țara lor, sau doar 20 la sută dintre italieni.

Cotidianul Yeni Söz este foarte critic la adresa Europei. De altfel, în ilustrațiile sale, tot ce ține de Germania este portretizat ca fiind nazist.