ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


 UPDATE. 24.00 Grecia a propus să suspende referendumul prevăzut pentru duminică asupra propunerilor creditorilor săi (FMI, UE), dacă vor fi reluate negocierile cu Uniunea Europeană, a afirmat marți premierul maltez, Jospeh Muscat, citat de jurnalul Times of Malta și conform unor informații publicate de ziarul german Die Welt, transmite AFP. 

Ministrul grec de finanțe, Yanis Varoufakis, le-a spus partenerilor din cadrul Eurogrupului, în cursul teleconferinței desfășurate marți seară, că Grecia este pregătită să suspende referendumul, "dacă colegii săi de finanțe ajung rapid la o înțelegere cu el", conform publicației Die Welt care nu citează surse.

Eurogrupul a respins două din cele trei propuneri ale premierului Tsipras, a adăugat ministrul de Finanţe din Finlanda, Alexander Stubb, transmite Agerpres.

Grecia a trimis autorităţilor financiare europene un "plan de salvare" valabil pentru doi ani de zile, cu doar câteva ore înainte de falimentul oficial. 
 
Planul a fost anunţat într-o declaraţie a cabinetului premierului Alexis Tsipras. 
 
"Guverul elen a propus un plan de doi ani de zile cu Mecanismul European de Stabilitate" pentru a acoperi nevoile financiare în paralel cu restructurarea datoriei", se arată în anunţ. 
 
În declaraţie se arată că Grecia "rămâne la masa negocierilor" şi Atena va căuta întotdeauna "o soluţie viabilă pentru a rămâne în zona euro".