Locații: Transnistria
Foto: Victor Roncea

Ce au strigat unii dintre cei mai frumoși români din Basarabia, aflați în cușcă la Tiraspol: Te iubim, popor român! Arestarea și eliberarea după 15 ani de temniță a Eroilor Români din Transnistria. 2 și 4 iunie în Istoria recentă a României mici. VIDEO

Așa cum sfinți români pășesc printre noi neștiuți, asigurând rezistența și mântuirea neamului prin jertfa și rugăciunile lor, tot așa, fără prea mult zgomot, adevărați eroi luptă, cu smerenie, pentru România. Și sunt aprig pedepsiți pentru aceasta.

Jurnalistul Andrew Napolitano, alături de William Scott Ritter

BOMBA VINE DIN SUA: Militari români în uniforme ucrainene? Scott Ritter, fost ofițer de informații al trupelor speciale de Marines, afirmă: România a trimis o grămadă de trupe în Ucraina. Rusia va câștiga războiul și va lua și Odesa pentru Transnistria

Jurnalistul Andrew Napolitano, fost judecător al Curții Superioare din New Jersey și fost realizator al unei emisiuni la postul de televiziune Fox, i-a luat un interviu fostului ofițer de informații al Marinei SUA, William Scott Ritter.
 

Previziunile unui român din Transnistria: „Noi, ca cetățeni, astăzi nu trebuim nimănui – poate doar teritoriile noastre! – și acordarea cetățeniei de către Rusia sau România, sau Ucraina, nu ne asigură că mâine nu ne vor ciocni cap în cap”

Autorul e născut în Dubăsari și locuitor al acestui oraș pînă în 1992 cînd a izbucnit conflictul armat de pe Nistru. În timpul conflictului, a luptat ca voluntar de partea Republicii Moldova, iar după cîștigarea confruntării militare de către separatiști a fost silit să se refugieze în Basarabia.