ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Unde dai și unde crapă: Olivia Steer a fost luată în vizor de Institutul Elie Wiesel, care o acuză de antisemitism pentru că a postat pe Facebook: „ÎNTREBAREA SERII: Evreii gazați la Auschwitz aveau comorbidități, nu-i așa?”. Inutil de precizat că mesajul nu era antisemit, ci anti-nazism de stil nou, după cum este identificată campania de vaccinare cu forța, care calcă în picioare consimțământul informat de ca și cum Codul de la Nuremberg nu ar fi o bornă de netrecut în istoria medicinii. 

Cea mai recentă postare, din 15 iunie 2021, a Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din Romania Elie Wiesel conține o captură cu întrebarea Oliviei Steer și mesajul „De la antivaccinare împotriva COVID la antisemitism e doar un pas”, fiind menționat în postare Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării România

Pentru orice om lucid, postarea Oliviei Steer nu este disprețuitoare la adresa evreilor, chiar dacă face referire la ei, înfierându-i însă pe persecutorii lor. În schimb, tot pentru orice om lucid, mesajul Institutului Elie Wiesel este cel puțin tendențios la adresa celor care nu optează pentru vaccinarea Covid, atâta vreme cât chiar Ministerul Sănătății o definește ca pe un act medical voluntar și neobligatoriu, bazat pe consimțământul persoanei. De ce ar fi, deci, cei care nu-și dau consimțământul pentru vaccinare asociați cu extremismul? Poate dintr-o simpatie politică față de guvernul Cîțu, care asocia antivaccinismul cu terorismul (fără să-l întrebe nimeni de la CNCD cum stă cu capul, apropo)? Dar nu este vocația ONG-urilor și a institutelor culturale să afișeze simpatii politice în activitatea lor publică.

Reacția „pârâtei” Olivia Steer vine la o zi distanță, în același stil șugubăț:

„Știți bancul cu baba, care aude la televizor rețeta de cozonac, în care se pune jumătate de kilogram de făină de grîu, și exclamă deznădăjduită: "Auzi, maică, ce zice ăștia: iar nu se face grîu', anu' ăsta!!!"?!?
E, așa și cu Institutul Elie Wiesel...”, a scris ea pe Facebook

Să sperăm că această postare nu va fi interpretată ca o nouă dovadă de „antisemitism” - după cum nu este o dovadă de „discriminare” a persoanelor vârstnice. Fiindcă, dacă ne jucăm cu vorbe mari pe subiecte meschine, s-ar putea să ajungem, cum avertizam și cu alte ocazii, să diluăm semnificația unor noțiuni grave până la a le duce în derizoriu. Lucru care, pe termen lung, nu va face nici un serviciu comunității evreiești din România, ba dimpotrivă!